100. obljetnica izgradnje crkve u Vojkovićima i proslava sv. Ilije

Stota obljetnica izgradnje crkve sv. Ilije u Vojkovićima bila je proslavljena na svetkovinu sv. Ilije 20. srpnja 2023. Svečanu procesiju i središnje misno slavlje s početkom u 11 sati predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Crkva Svetog Ilije u Vojkovićima filijalna je crkva župe Roško Polje.

SILVER šator za manifestacije veličine 500m2 bio je središte u popodnevnim satima, jer se u njemu održao glazbeno-zabavni program u kojem su sudjelovali: Klapa Grga iz Posušja, Grupa Family, KUD fra Jozo Križić Roško Polje i Tamburaški sastav Dukati. Šator za manifestacije se prilagođava veličinom, a ovaj šator je bio namijenjen za 650 sjedećih mjesta, uključujući tanjure i beštek, te se kompletan glazbeno-zabavni program održavao na bini veličine 15m2. Zbog najavljenih vrućina na dan događaja, SILVER tim se odlučio za korištenje 850gsm krovne cerade koja ima Anti-UV sloj, što je posjetiteljima omogućilo cjelodnevni boravak ispod šatora pri visokim vanjskim temperaturama, čime su organizatori i posjetitelji bili posebno zadovoljni.  Želimo naglasiti da je visina u sljemenu šatora koji smo koristili za ovaj poseban događaj 7,32m.

Uz ujedinjenje i pomoć iseljenika organizirano je ovo slavlje, a brojka posjetitelja bila je veća od očekivanog. Povodom samog događaja okupilo se preko 1000 ljudi na slavlju, te popodnevnom slavlju u šatoru namijenjenom za ovu manifestaciju, te su organizatori poručili: „Nadamo se da ćemo iduće godine još veću proslavu napraviti.“