Naši grijani luksuzni šatori dio velikog događaja za BiH

O DOGAĐAJU…

Austrijska firma “ASTA” je 12.prosinca 2023. u 12:12 u Poslovnoj zoni Ratkovac u Cazinu službeno otvorila početak radova na izgradnji tvornice koja se gradi na ukupnoj površini od preko 40 000m2.

Luksuzni grijani šator od 300m2, s ulaznim vratima, VIP podom, binom i kompletnim dekoracijama, te predulazom koji je bio pagoda s krovnom dekoracijom iz centra je bilo središte poslovnog eventa. Kompletno grijani prostor šatora za službeni dio programa je sa svojom funkcionalnošću i ambijentom uz pomoć našeg stručnog tima bio prilagođen željama i potrebama naručitelja.

Poštivanje dogovora i rokova za nas znači da ćemo, ako je potrebno, raditi i cijeli dan i noć, kako bismo osigurali da vaši poslovni događaji budu besprijekorni. Ipak, na ovakvim povijesnim događajima samo za Cazin, nego i za cijelu državu bitno je imati klijenta od povjerenja. Vjerujemo da je dobra komunikacija i uzajamno povjerenje preduvjet za pružanje vrhunskih usluga. „ASTI“ želimo sve najbolje u budućem poslovanju od cijelog našeg tima i veselimo se budućim suradnjama između tvrtki „ASTA“ i „SILVER Event&Tent“. Tko zna, možda nekada i poslovna suradnja u vidu velikih industrijskih hala s ciljem skladišnog prostora, jer ovaj put je grijani šator pokazao kvalitetu naše opreme.

Tradicionalna austrijska tvrtka s više od 200 godina povijesti postala je svjetski sinonim za visokokvalitetne bakrene komponente u industriji transformatora i generatora visokih performansi. S ukupno šest proizvodnih pogona u Austriji, Brazilu, Indiji i Kini, ASTA je idealno pozicionirana da svojim globalnim kupcima pruži najbolju moguću uslugu za velike infrastrukturne projekte i prijelaz na e-mobilnost, a sada širi svoj proizvodni kapacitet u Bosni i Hercegovini.

“Cazin smo odabrali jer je ovaj dio BiH na samoj granici s Europskom unijom, jer smo imali odličan prijem i suradnju s gradskom upravom na čelu s gradonačelnikom Nerminom Ogreševićem, a također i zbog toga jer je ovdje u blizini Univerziteta u Bihaću, kao i srednja strukovna škola u Cazinu, s kojom namjeravamo surađivati. Sektor u koji ćemo ulagati u narednom periodu, uz našu proizvodnju, je e-mobilnost”, rekao je dr. Karl Schacke, direktor CEO Asta Group.

 

“ASTA”

„ASTA“ trenutno ukupno zapošljava oko 1300 radnika, a sa završnim objektom u koji planira investirati više od 23 miliona KM u proizvodnju u Cazinu veličine preko 15 000m2 čija izgradnja počinje, planirano je zapošljavanje dodatnih 200 radnika što je za cijeli ovaj kraj BiH od velike važnosti, au 2022. godini neto prodaja iznosila im je 480 mil. € Neki od njihovih istaknutih partnera su: ABB, HITACHI, MITSUBISHI, SIEMENS energy…

“Velika investicija koja nije bitna samo za Cazin i Krajinu već i za cijelu BiH jer projekt ovih razmjera nismo ovdje zabilježili već nekoliko decenija. Ovakvi projekti, kada se realiziraju, mijenjaju sve. Nisu u pitanju samo nova radna mjesta već i način rada ove kompanije koja razmišlja o energiji i njihovoj proizvodnji i inovacijama usmjereni su upravo na taj način pa će i naši studenti i učenici srednjih strukovnih škola ovdje imati priliku učiti, napredovati i razvijati svoje vještine” kazao je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.